luni, 22 decembrie 2008

Facultatea de Mecanica, sectia Autovehicule Rutiere

Nu stiue exact ce ma impinge de la spate sa scriu aceste randuri, dar m-am gandit ca ar fi interesant pentru actualii studenti sa vada ca exista optiuni foarte bune in facultate.
Am inceput facultatea in 1994 iar pe la jumatatea lui 1997 am primit o bursa de un an la Universitatea Tehnica din München. Partea draguta a povestii este ca, pe langa faptul ca nemtii m-au acceptat ca pe unul de al lor si anul scolar mi-a deschis ochii incredibil, este ca la intoarcere mi s-a comunicat ca nu mi se recunoaste anul facut in Germania. Nu conteaza subsratul politic, ideea e ca recunoasterea nu a functionat invers, in conditiile in care am fost trimis de Poli. Dar tot raul spre bine...
M-am intors, am refacut anul 4 iar la sfarsitul semestrului 1, anul 5 am obtinut posibilitatea sa imi fac lucrarea de diploma la departamentul de competitii la Audi. Bineinteles, studiile erau recunoscute, altfel nu s-ar fi putut.
Practic, m-am intors in tara ca sa imi sustin licenta iar dupa 3 luni eram angajat la Continental in Hanovra, tot cu studiile recunoscute fara intrebari, traduceri si alte povesti.
Asta legat de recunoasterea studiilor, adusa in discutie mai inainte...

In plus, vroiam sa scriu pe aici ca ce am invatat la facultate mi-a folosit mai tot timpul, incepand cu mecanica si matematica, pana la rezi, studiul materialelor samd.
Acum, la 8 ani de la terminarea facultatii, pot sa spun ca cei mai buni si folositori ani in facultate au fost primii 3 pentru ca la capitolul specializare in domeniul autovehiculelor nu stam noi chiar asa de bine.

Una peste alta, sunt de parerea ca nu poti fi decat castigat daca termini aceasta facultate, depinzand de tine ce faci cu posibilitatea studierii la Poli si mai apoi ce faci cu cunostiintele dobandite.

Andrei Filep
inginer incercari
Audi

6 comentarii:

  1. Ti s-au comunicat cumva motivele pentru care nu ti-a fost recunoscut anul de studii in Germania? Personal mi se pare aberant sa nu-ti recunoasca anul, in conditiile in care ai plecat trimis de Poli.

    RăspundețiȘtergere
  2. Oficial nu corespundeau programele scolare, inoficial au trecut 10 ani asa ca nu mai dezgropam mortii :)
    Craciun Fericit tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Politehnica Timisoara (la fel ca si celelalte facultati de duzina) este o scoala modesta in care sperantele se naruiesc. Sunt prea multe de spus...prea multe de comentat...concluzia e...plecati in strainatate...faceti-va voi aceasta oportunitate (adresat celor care vor sa se dedice si sa invete ceva, nu platitorilor de examene, copiilor de bani gata)

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi pare rau, dar nu sunt de acord cu: "plecati in strainatate". Nu stiu de ce, dar tinde sa devina un stereotip suparator. Poate ca in 1990 era chiar o oportunitate daca reuseai sa pleci si cu siguranta ar fi meritat! Dar acum nu mai e chiar asa, mai ales cu criza financiara actuala.

    RăspundețiȘtergere
  5. m-am lamurit de ideile voastre nici daca ati fii ultima facultate de pe pamant nu mas duce sa invat la voi

    RăspundețiȘtergere
  6. As vrea sa te intreb Andrei Filep, in ce constau acesti ani, pt ca sunt pasionat de masini si vreau sa studiez mai departe aceasta ramura.

    RăspundețiȘtergere